9956,7%-0,15
35,38% 0,14
36,54% -0,12
3019,54% 0,28
4879,99% -0,15
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, köklü geçmişi ve nitelikli akademik kadrosu ile tanınırken modern altyapı yenilikleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.
Van YYÜ, laboratuvarlardan atölyelere, sosyal alanlardan fakültelere kadar tüm fiziksel imkânlarını çağdaş standartlara uygun şekilde yenileyip genişletiyor.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla, bu gelişim sürecinde Denizcilik Fakültesi önemli bir öncelik haline gelirken, bu çerçevede, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, önemli bir ziyaret ve toplantıya ev sahipliği yaptı.
Ziyaret, fakültenin fiziksel altyapısı, akademik kadrosu ve denizcilik sektörüne sunduğu katkılarla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapma fırsatı sundu. Toplantıda, fakültenin gelişim süreci ve gelecekteki iş birlikleri üzerine önemli görüş alışverişleri gerçekleştirildi ve Denizcilik Fakültesi'nin daha da gelişmesi için altyapı iyileştirmeleri ve potansiyel iş birliği fırsatları üzerinde detaylı değerlendirmeler yapıldı.
Ziyaretin ilk kısmında, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Van YYÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bingöl, iş insanı Şaban Kayıkçı, PascoGas Deniz İşletmeleri Genel Müdürü Zehra Yiğit, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, Van Piri Reis Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Öztürkçü’yü makamında kabul etti. Ardından, Rektör Şevli ve ziyaretçiler, Denizcilik Fakültesi’ne geçerek fakültenin çeşitli birimlerini incelediler.
Ziyaretin ikinci kısmında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Denizcilik Fakültenin genel durumu üzerine yapılan değerlendirmede, özellikle fiziki altyapının iyileştirilmesi, alana özgü teçhizatların yeterliliği ve akademik kadronun güçlendirilmesi gibi temel konular ele alındı.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bingöl, fakültenin mevcut durumu hakkında bilgi vererek daha aktif bir yapıya kavuşabilmesi için izlenmesi gereken stratejik adımları detaylı bir şekilde anlattı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de, bölümlere öğrenci kazandırılması adına yapılması gereken çalışmalar oldu.
Fakültenin gelişimine yönelik çeşitli öneriler tartışılırken, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile gelecekteki iş birliklerinin nasıl şekillendirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Özellikle Van Piri Reis Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılabilecek ortak çalışmaların gündeme geldiği toplantıda fakülte öğretim üyeleri de görüşlerini dile getirerek, fakülteye destek sağlama adına önerilerde bulundular.
Bu bağlamda, malzeme desteği sağlanması, staj imkânlarının artırılması ve atölye alanlarının modernize edilmesi gibi somut öneriler masaya yatırıldı. Bu tür desteklerin, fakültenin daha dinamik ve çağdaş bir eğitim ortamına kavuşmasına önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.
Son olarak, genel bir değerlendirme kapsamında görüşlerini paylaşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, önceki yıllarda Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde öğrenci alımı yapan Denizcilik Fakültesi’nin eğitim faaliyetlerine Van’da başlayabilmesi için atılacak adımların, denizcilik sektörünün gereksinimlerini en üst düzeyde karşılayabilecek iyi eğitimli, yüksek kaliteli, disiplin sahibi, liderlik niteliklerini taşıyan, çevreye ve denize duyarlı nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, AR-GE çalışmalarına katkı sağlanması ve uluslararası iş birliklerinin artırılması gibi birçok alanda önemli faydalar sağlayacağını belirtti.
Toplantı ve değerlendirme sürecinin ardından ziyaretçiler, Van Kedi Villası’nı gezerek programı sonlandırdılar.