AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, bu kapsamda Van YYÜ'de devam eden yatırımları yerinde inceleyerek, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'den bilgi aldı.
AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas ve beraberindekiler, Van YYÜ'yü ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya ile birlikte üniversite yerleşkesinde yapımı devam eden önemli projeleri yerinde inceledi.
Başkan Arvas, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Ek Acil Binası, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri (Morfoloji) ve Dekanlık Binası, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi ile Eğitim Kampüsü ve Sağlık Kampüsü girişlerini ayıracak olan Van OSB kavşağından üniversiteye açılacak yeni yol alanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek süreçlere ilişkin bilgi aldı.
Arvas ve beraberindekiler, incelemelerine ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Ek Acil Binası inşaatıyla başladı. Yaklaşık 15.000 metrekare kapalı alana sahip olan binanın, bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
Modern sağlık hizmetlerinin sunulacağı ek bina; ayaktan hasta ve ambulans girişlerine sahip yetişkin acil ve çocuk acil servisleri, 10 adet ameliyathane, doğumhane, çocuk yoğun bakım, yenidoğan servisi, anne oteli, hastane eczanesi, çamaşırhane ve sterilizasyon üniteleriyle donatılacak şekilde planlandı.
Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri (Morfoloji) ve Dekanlık Binası'nın inşaatında incelemelerde bulunuldu. Yaklaşık 15.000 metrekare kapalı alana sahip binanın oturma alanı 5.025 metrekare olup, yatay mimariyle inşa ediliyor. Bina inşaatında sona gelinmiş olup yakın zamanda tamamlanması planlanıyor.
Dört katlı olacak Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda; her biri 250 öğrenci kapasiteli 4 amfi, fuaye alanı, kafeterya, yemekhane, kütüphane, dinlenme salonu, e-sınav salonu ve OSCE sınav salonları yer alıyor. Yine binada yaklaşık 5.000 metrekare kapalı alana sahip laboratuvarlar bulunurken, bu alanın bin 500 metrekaresi Dursun Odabaş Tıp Merkezine hizmet verecek patoloji, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarları için ayrıldı.
Bina, Temel Tıp Bilimleri kapsamındaki anatomi, biyofizik, biyoistatistik, biyokimya, fizyoloji, histoloji, embriyoloji, mikrobiyoloji, patoloji, tıbbi biyoloji, tıbbi parazitoloji, tıp eğitimi ve bilişimi ile tıp tarihi ve etik anabilim dallarına ev sahipliği yapacak.
Daha sonra Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunuldu. Hayvan Hastanesi'nin birinci etabı, yaklaşık 7.500 metrekare kapalı alana sahip olup, inşaatın yakın zamanda tamamlanmasıyla birlikte açılışının yapılması planlanıyor. Hastane içerisinde; her biri 120 kişilik, 150 metrekarelik 4 amfi ve 25 kişilik, 50 metrekarelik bir eğitim sınıfı yer alıyor.
Hastane bölümünde doğumhane, cerrahi ve dâhiliye olmak üzere 3 ana bilim dalı hizmet verecek. Ayrıca hastanede, yaklaşık 15 metrekarelik 24 adet büyük hayvan, 8 adet küçük hayvan oteli (bax) ve yine yaklaşık 15 metrekarelik 6 adet büyük hayvan karantina odası bulunuyor. Aynı özelliklerde 2 adet küçük hayvan karantina odasının yer alacağı hastane, tam donanımlı olarak 24 saat kesintisiz acil servis hizmeti verebilecek.
200 metrekare alana sahip radyoloji görüntüleme merkezi ile röntgen, MR, tomografi ve ultrason hizmeti sunabilecek. 500 metrekarelik cerrahi operasyon alanında büyük ve küçük hayvanlara yönelik cerrahi işlemler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca 250 metrekarelik alanda laboratuvar hizmetleri verilecek.
Akabinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunuldu. Yaklaşık 22.500 m² kapalı alana sahip olan ve 8 anabilim dalı bulunan yeni Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastane binası, toplamda 249 ünit olacak şekilde planlandı. 4 adet 220 kişilik amfi salonu ve 2 adet, her biri 216 kişilik preklinik salonu ile öğrencilere simülasyon laboratuvarı imkânı sunuyor.
4 adet ameliyathane, 1 adet lokal ameliyathane ve 2 adet hasta odası ile hasta tedavi hizmetlerinin daha etkin yapılması hedefleniyor. Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi, yatay mimarisiyle büyük ve geniş bir taban alanına sahip olup 8 blok halinde inşa ediliyor.
Yapı, düzgün bir geometriyle planlanırken, bodrum, zemin, 1. kat ve 2. kat olmak üzere dört kattan oluşuyor. Yapının kullanım amacına uygun şekilde hizmet vermesi için hastane bloğu ve eğitim bloğu olmak üzere iki gruba ayrıldı.
Başkan Arvas ve beraberindekiler daha sonra Eğitim Kampüsü ile Üniversite Hastanesi ve yeni Diş Hekimliği Fakültesi binasının bulunduğu Sağlık Kampüsü girişlerini ayıracak olan Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) kavşağından üniversiteye açılacak yeni yol alanında incelemelerde bulundu. Van Teknokent ve yeni Diş Hastanesi'ne de ulaşım imkânı sunacak yeni yolda yapılacak Van Teknokent Kavşağı ile sahil yoluna bağlantı da sağlanacak.