Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (MedyaLab) Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde iki gün boyunca devam eden etkinlik kapsamında, eczacılık mesleğinin farklı alanlarını tanıtmayı, mesleki vizyonu güçlendirmeyi ve gençlere ilham verilmesi amaçlandı.
Etkinliğe, eczacılık sektöründe uzun yıllar emek vermiş, kendi alanlarında uzmanlaşmış 8 farklı sektörden konuşmacılar ile 4 farklı üniversiteden öğrenci temsilcileri katıldı. Kamu, özel sektör, akademi ve serbest eczacılık alanlarının değerli temsilcileri, öğrencilerle bir araya gelerek mesleğin bugünü ve geleceğine dair ufuk açıcı paylaşımlarda bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, üniversite bünyesinde 87 öğrenci topluluğunun aktif hale gelmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu vurguladı. Öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşımla çalıştıklarını belirten Baydaş, "Eğer doğru yolu gösterirsek, iyi rehber olabilirsek, öğrencilerimiz işlerine dört elle sarılıyorlar ve başarılı oluyorlar" dedi.
Eczacılık mesleğinin bugünü ve geleceğinin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Baydaş, "Eczacılık mesleğinin bugünü ve geleceği önemli; alanlarında uzman konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşacaklar" sözleriyle konuşmaların öğrenciler için ilham kaynağı olacağının altını çizdi.
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Yardım, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, programın mesleki gelişim için önemli bir adım olduğunu belirtti. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir ise, "Eczacılık, insan sağlığı için vazgeçilmez bir alandır. Gençlerimizin bu alanda bilim ve etik değerlerle yetişmesi, geleceğimiz adına büyük bir umuttur. Doğu Anadolu'dan başlayan bu vizyon, bölgesel kalkınma ve nitelikli insan gücü açısından değerlidir" diyerek etkinliğin bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkısına vurgu yaptı.
Etkinlikte konuşan Dr. Öğretim Üyesi Sena Dalkılıç, öğrenci topluluklarının mesleki ve kişisel gelişimdeki önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerimize ulaşamadıkları imkânları, kongreleri ve konuşmacıları ulaştırmak için bir köprü olmayı hedefledik. Beş yıl boyunca sizlere eczacılıkla ilgili çok değerli bilgiler sunuyoruz. Ancak bununla birlikte, kendi yeteneklerinizi ve becerilerinizi geliştirmeniz de büyük önem taşıyor. Bu yolda en etkili araçlardan biri de öğrenci topluluklarıdır. Lütfen bu değerli topluluklarda aktif rol alın, çünkü kişisel ve mesleki gelişiminiz için büyük fırsatlar sunuyorlar" diye konuştu.
Genç Eczacılar Topluluğu Başkanı Çimen Baytar, yaptığı açıklamada, "Bu kıymetli etkinliği gerçekleştirmiş olmanın hem gururunu hem de mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonu hayata geçirirken amacımız; eczacılık mesleğinin farklı alanlarını tanıtmak, mesleki vizyonumuzu geliştirmek, birbirimizden öğrenmek ve ilham almaktı. Bugün burada kamu, özel sektör, akademi ve serbest eczacılığın değerli temsilcileriyle bir araya geldik. Sadece bilgi değil; motivasyon, umut ve yön de kazandık" ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca kamu kurumları, özel sektör, akademi ve serbest eczacılığın temsilcileri, öğrencilerle buluşarak bilgi, deneyim ve motivasyonlarını paylaştı. Paneller, sunumlar ve interaktif oturumlarla zenginleşen etkinlik, katılımcılara mesleki networking fırsatları sunarken, eczacılık alanındaki yenilikçi fikirleri tartışma imkânı sağladı.